Ideaal gelegen in het centrum van de Algarve, vind je Casa Bela Moura, op de weg tussen Porches en Armação de Pêra. Op wandelafstand van de mooie en romantische stranden van Senhora da Rocha - met haar kleine witte visserskapelletje, hoog op de rotsen die uitsteken in zee - of het kilometerslange strand van Armação de Pêra, waar de vissers nog elke dag uitvaren. Door de centrale ligging in de Algarve zijn zowat alle bezienswaardigheden bereikbaar binnen een redelijke tijd.

Wegbeschrijving
Vanaf de luchthaven van Faro (48km) bereikt u Casa Bela Moura in een goed half uur. U volgt de richting Portimão (via de snelweg A22, vanaf 2012 een tolweg (reken op een kost van +/- 4,- euro) – of als alternatief via de N125, de gewone hoofdweg die de hele Algarve verbindt, maar reken dan op minstens een uur vanaf de luchthaven tot Casa Bela Moura) – opgelet voor de A22: even voorbij het voetbalstadion van de Algarve, moet u rechtsaf (de 2e oprit nemen voor de A22 richting Portimão) – rechtdoor gaat het binnenland in richting Loule. Verlaat de snelweg aan afrit 7 - Alcantarilha. Op de rotonde rijdt u rechts richting Lagoa en Portimão (op de N125). Na ongeveer 3 km komt u aan de rotonde van Porches, sla hier linksaf richting kust. Volg deze weg, bergop, voorbij het dorpje Porches, in de richting van de kust (volg richting Senhora da Rocha aan de volgende kleine rotonde). Na 3 km vindt u Casa Bela Moura aan de rechterzijde (250m voor een “Cepsa/Elf” tankstation en een “Intermarche” supermarkt).

Goede reis !


klik hier voor onze locatie op de kaart van de Algarve (via googlemaps)

GPS-coordinaten: 37°06’25 N // 08°23’07” W
Noot: Indien u een GPS-systeem heeft, hou er dan rekening mee dat vele straten in onze omgeving blijkbaar nog niet in het geheugen staan van de meest courante modellen (vraag dit eventueel na in de zaak waar u het toestel kocht). Het merk waarmee wij de beste ervaringen hebben is Garmin.

Voor wie met de wagen op reis gaat ...
De snelste route loopt volledig via de snelweg, van thuis tot in de Algarve. Vanaf de grensovergang Nederland – Belgie, op de A16 Breda-Antwerpen is het 2500 km rijden naar Porches. Je volgt de volgende plaatsnamen: Amsterdam - Breda - Antwerpen - Gent - Kortrijk - Lille- Parijs - Tours - Bordeaux - Bayonne - San Sebastian - Burgos - Madrid - Códoba - Sevilla - Huelva - Portugal - Faro - Lagos. Deze route leidt via tolwegen in Frankrijk en Noord Spanje. Vanaf Burgos is de weg gratis tot aan de Portugese grens.

Een nieuwe variant is om van Burgos tot Sevilla te rijden via Valladolid (A62) tot Salamanca en dan Caceres en Merida, langs de nieuwere autosnelweg A66 : dan moet je niet door Madrid en dat rijdt toch wat rustiger.
 
 
Newsletter / last minute - promoties