Lekker luieren of lekker actief – u kiest…
Omdat u het verdient !

Op 900m van Casa Bela Moura, vind je één van de typische strandjes waarvoor de Algarve zo gekend is.

Heerlijk: het hele jaar door een verwarmd zwembad met bubbelbad !
Cova Redonda is een strook van amper 150m fijn zand, heerlijk tegen de wind beschermd door de ruw uitgesleten zandrotsen, die hoog boven de zee uit reiken.

Wil je graag ongestoord zonnekloppen ? Dan kies je één van de kleine stranden in de baaitjes aan de voet van de grillige kliffen. Zo zijn er wel 5 op minder dan 1,5 km van Casa Bela Moura, zoals het strand onderaan de kapel van Senhora da Rocha, op 1 km van Casa Bela Moura, met een heerlijk visrestaurantje, pal naast de vissersbootjes op het strand. Dit strand is trouwens toegankelijk voor rolstoelgebruikers en kinderwagens.
Ben je met het gezin op stap ? Dan kies je voor het eindeloos lange zandstrand van ons badplaatsje Armação de Pera (begin op 1,2km van Casa Bela Moura). Hier gaat het strand heel geleidelijk aan in zee en je kan bovendien eindeloos lang wandelen, langsheen het centrum met de wandeldijk, tot aan de beschermde duinenstrook, waar je ook heel wat trekvogels kan observeren.

Je hoeft trouwens geen zonneklopper te zijn om van de stranden in de Algarve te genieten. Ontdek de mooiste stranden van de Algarve al wandelend langsheen de prachtige rotskust, met adembenemende zichten over de grillige kustlijn die zo typisch is voor de westelijke Algarve. Of ga op zoek naar de meest verscholen strandtentjes en proef de lokale vis- en schaaldieren, met een goed glas wijn. U kan deze spectaculaire kustlijn met verborgen strandjes en uitgesleten grotten ook bezoeken via het water, met onze plaatselijke visser en vriend Fernando. Onderweg zie je het strand van Marinha, dat recent verkozen werd tot een van de 100 mooiste stranden van de wereld. Hier is sinds 2010 ook een snorkelroute aangelegd voor de kust, met allerlei info-bordjes (onderwater) over de lokale onderwaterwereld.

Aan de westkust, met het beschermde natuurgebied van de Costa Vicentina, vind je de ongerepte natuur, met stranden die uitkijken over de Atlantische oceaan en zeer populair zijn bij surfers. Ga je meer naar het oosten in de Algarve, voorbij Faro, dan vind je de langgerekte duinen-eilanden voor de kust, die je vaak enkel per boot of watertaxi kan bereiken. Wist je dat hier één van ’s werelds grootste kolonies zeepaardjes haar thuis heeft ?

Met meer dan 200 km kuststrook en tientallen stranden met een officiële erkenning dmv de Europese Blauwe Vlag biedt de Algarve voor elk wat wils.

Voor een overzicht van alle stranden in de Algarve, klik hier.
 
 
Newsletter / last minute - promoties