Lekker luieren of lekker actief – u kiest…
Omdat u het verdient !

U kan natuurlijk ook een prachtige wandeling maken langs de baaitjes van de rotskust of romantisch wandelen met z'n tweetjes over het kilometerslange strand van Armação de Pêra, dat vooral bij zonsondergang tot de verbeelding spreekt. Ook in het binnenland van de Algarve zijn enkele uitgestippelde wandelingen mogelijk. Of doe een stuk van de nieuwe GR route “Via Algarviana”. En je kan via de website GPS-routes voor fiets- of wandeltochtjes al van tevoren bekijken (vraag ons hiervoor de nodige info wanneer u bij ons boekt).
Klik hier voor de brochure met wandelingen in de Algarve of hier voor de routes van de Via Algarviana (en de bijhorende kaarten).

Birdwatching

Ook voor vogelliefhebbers is de Algarve een heel aantrekkelijke bestemming. Er zijn intussen een tiental beschermde natuurgebieden, waar meer dan 300 verschillende vogelsoorten waargenomen worden in de loop van het jaar. De dichtsbijzijnde zone, de lagunestrook van Salgados, afgeschermd van de zee door een 5 kilometer-lange duinenstrook, ligt op 10 minuutjes van Casa Bela Moura. Dit gebied staat bekend voor “bezoekers” als de roze flamingo’s, verschillende reigersoorten en zwarte ibissen. Er is een mooi houten wandelpad aangelegd en een klein observatieplatform. Voor een overzicht, klik hier Birdwatching.

Naast informatie over de mogelijke wandelingen en excursies naar alle leuke en interessante plekjes in de Algarve, staan ook fietsen ter beschikking voor wie er op uit wil trekken. Vooral de routes naar het binnenland, langs de appelsienenboomgaarden of tot in het moorse stadje Silves zijn prachtig !

Nu ook als fietsvakantie mogelijk

Alhoewel de Algarve er niet meteen voor bekend staat, vanwege het soms toch wel heuvelachtige landschap, kan je hier zeker ook met de fiets een mooie vakantie beleven. We denken dan niet in eerste instantie aan vlakke kustwegen, maar eerder aan rustige tochtjes in het hinterland, tussen de appelsienen-boomgaarden en langs de kleine ingeslapen dorpjes. Er zijn een aantal korte fietstochten voor u uitgewerkt in Casa Bela Moura, waarvoor u ook gratis mag gebruik maken van de hybride fietsen, maar voor de echte fiets-liefhebbers, verwijzen we graag naar het aanbod van Belgian Biking.

In samenwerking met Casa Bela Moura stippelden zij een volledige fietsvakantie in de Algarve voor u uit. Meer informatie bij de betere reisagent of via de website:
www.belgianbiking.be

Na al deze fysieke inspanningen, willen we natuurlijk ook graag onze dorst lessen. Ondanks de crisis heeft Portugal nog steeds een van de hoogste aantallen cafeetjes per inwoner en bovendien zijn de prijzen heel aangenaam. Ook dat maakt vakantie in de Algarve leuk !
 
 
Newsletter / last minute - promoties