10 jaar Vlaamse gastvrijheid in de Algarve (Portugal)
In Casa Bela Moura wort u verwend met een persoonlijke service in een ongedwongen sfeer.

10 jaar geleden, besloten Christophe en Sofie Rijnders – Blyaert om in het zonnige Zuiden van Portugal hun droom waar te maken. Na wat zoeken en kort overleg met het ministerie van economie, werd besloten om Casa Bela Moura over te nemen van de familie Garcia. Vader Salvador Garcia, een voormalige internationaal scheidsrechter bij het voetbal, had samen met zijn echtgenote al sinds 1984 vakantiegasten ontvangen in hun nieuwe woning, in het hartje van de Algarve en maakte er een erezaak van om mensen deze - volgens hem - mooiste streek van Zuid-Europa te laten ontdekken. Casa Bela Moura werd een van de eerste Bed&Breakfasts in de Algarve met een officiële vergunning (TER/116). In 1987 werd een zwembad en een tweede huis gebouwd met bijkomende kamers en met een woonruimte voor de zoon Luis Garcia, die na zijn hotelmanagements-opleiding in Zwitserland de zaak van zijn ouders zou verderzetten. Een vriendelijke ontvangst en een nette, zij het eenvoudige, kamer, waren de troeven van de familie Garcia.

Eind 2002 namen Christophe en Sofie, na een korte carrière in Zwitserland en Frankrijk, de zaak over en ze beslisten om het schilderij van de Bela Moura – Mooie Moorse – waarnaar het huis genoemd werd, te behouden als logo voor het gastenverblijf. Het schilderij herinnert aan de geschiedenis van Zuid-Portugal dat tot de 12e eeuw onder Moorse heerschappij leefde, maar staat tevens symbool voor de persoonlijke aanpak waarmee het huis geleid wordt.

Over de voorbije jaren, werd het hele domein grondig vernieuwd en gemoderniseerd, zodat de kamers nu alle hedendaags comfort bieden en ook het zwembad werd vernieuwd met een bubbelbad en verwarmd water (het hele jaar door). Ook de service werd continu verbeterd, met extra aandacht voor een gevarieerd en rijkelijk ontbijtbuffet en een gratis kopje koffie of thee in de namiddag. Samen met hun – voor een stuk nederlandstalige – team, verwelkomen de Belgische eigenaars hun gasten nu al 10 jaar, in dit kleinschalige charmehotel in de Algarve.

Casa Bela Moura werd in 2010 en 2011 verkozen tot beste hotel van Porches, door de gebruikers van de website zoover.nl Vanaf 2012 zal een nieuwe vergunning aangevraagd worden als landelijk hotel in de 4-sterren-klasse.
 
 
Newsletter / last minute - promoties