Lokale sfeer opsnuiven of genieten op een privéstrand…
Omdat u het verdient !

Het weer in de Algarve vandaag: Click for Faro, Portugal Forecast

Van april tot oktober geniet u hier van heerlijke temperaturen tussen 20°C en 28°C (gemiddeld). Met de zachte zeebries, heb je hier zelden het gevoel dat het te warm wordt. De westelijke Algarve heeft bovendien een prachtige kustlijn, die je haast nergens ter wereld vindt en die, vooral bij zonsondergang, zelfs de minst romantische personen kan verleiden.

Ook in het voor- en najaar, biedt de Algarve een aangenaam vakantieklimaat, met gemiddelde temperaturen tussen 18°C en 23°C van november tot maart. Het voorjaar is bovendien de periode waarin de natuur zich van haar beste kant laat zien, met een ongeziene bloemenpracht. Van de witte amandelbloesems vroeg in het jaar, tot de druiven- en sinaasappeloogsten in het najaar, is het hier merkelijk warmer dan thuis en dus zeer geschikt voor een rustige of sportieve vakantie. Met 28 golf courses verspreid over de Algarve, is dit bovendien het hele jaar rond een populaire bestemming voor golfers.

Regen valt er voornamelijk in de herfst en in de winter, tussen november en februari, maar er zijn meestal meer dan 300 dagen per jaar zonder neerslag. Het klimaat voelt subtropisch aan, ondanks de nabijheid van de Atlantische Oceaan. Eigenlijk is er sprake van een Middellandse-Zeeklimaat met milde winters en niet al te warme zomers. De gemiddelde dagtemperaturen schommelen tussen de 17 graden Celsius in januari en februari en de 28 graden Celsius in juli en augustus. De zomerhitte wordt getemperd door een frisse wind uit zee.

Welke periode kiezen ?

Houdt u van de rust en de natuur, dan kan u in maart of april volop genieten ! De hele algarve is groen, de terrasjes zijn aangenaam zonnig en op de stranden is het nog heel rustig (gemiddelde temperaturen rond de 20 graden, maar vaak op de stranden tussen de rotsen, tot 25 graden en meer). Nu ziet u de Algarve zoals op de reclame-foto’s ! Het voorjaar laat zich overal zien met niet alleen in het binneland, maar ook op de rotsen langs de kust, allerlei wilde bloemen, orchideeën, etc.
Noot: de mooiste periode voor bloemen en planten in de Algarve is van februari tot mei en na de hoogzomer ook de maand oktober, wanneer vele planten en struiken een tweede bloei hebben.

Wil u een combinatie van zon & strand met toch de mogelijkheid om rustig de streek te verkennen en te genieten van de prachtige natuur, kies dan voor mei of oktober. Het zeewater is nu meestal aangenaam, rond de 20 graden. De gemiddelde dagtemperatuur tussen de 21 en 25 graden maakt het gezellig, zowel op het strand en op de terrasjes als in het binnenland, voor een mooie wandeling of fietstocht door de authentieke dorpjes, langs de wijngaarden en de appelsienboomgaarden.

Het officiële strandseizoen loopt van april/mei (verschillend per dorp) tot eind oktober.

Plant u een vakantie in de algarve tijdens het hoogseizoen (van juni tot september – dagtemperaturen tussen 24 en 29 graden), dan is augustus de maand waarin het meest te beleven valt. De portugezen hebben traditioneel vakantie in augustus en tijdens deze maand worden er dus ook allerlei dorpfeesten en evenementen georganiseerd. Zo is er, in de omgeving van Casa Bela Moura, het wereldmuziekfestival van Senhora da Rocha, het feest van de o.l.v van de rots, de middeleeuwse feesten van Silves en in de laatste 2 weken van augustus, de FATACIL, de grootste jaarmarkt van de Algarve, met meer dan honderd verschillende handwerkers die hun producten tonen en waar je van de plaatselijke lekkernijen kan proeven, zoals streekkazen, serrano-ham, amandelgebak en vijgenlikeur.

Alle dagen zon, van pasen tot allerheiligen !!

Vergis u niet : door de ligging in de buurt van de Atlantische oceaan wordt het in de Algarve nooit zo heet als bv. in Andalusie of het binnenland van Spanje en Portugal. Temperaturen van 40 graden celsius kennen wij hier niet en zelfs boven de 30 is eerder uitzondering dan regel. Bovendien staat er meestal een verfrissende bries vanuit het Westen (over de Atlantische oceaan), wat niet alleen zorgt voor een prachtige blauwe hemel, maar ook voor een aangename afkoeling. Dit alles maakt de Algarve tot een aangename vakantiebestemming, het hele jaar door !! De ideale maanden voor een strandvakantie zijn van mei tot september en voor een actieve vakantie (wandelen, fietsen, golfen, etc.) van half september tot eind mei. Maar ook in de volle zomer kan u er rustig op uit met de wagen, zonder meteen te moeten puffen van de hitte. En ook in het voor- en najaar zijn de temperaturen erg aangenaam en zacht, zodat u bijna het hele jaar door van een deugddoende vakantie kan genieten.

Click for Faro, Portugal Forecast

 
 
Newsletter / last minute - promoties