Lokale sfeer opsnuiven of genieten op een privéstrand…
Omdat u het verdient !

Casa Bela Moura is ideaal gelegen voor uw uitstappen in de Algarve.

Bezoek eens de typische ingeslapen dorpjes in het binnenland, de tuin van Portugal, met een rijkdom aan citrus-, vijgen- en amandelboomgaarden, kleine wijngaarden, kurkeiken ... . Het dorpje Porches, waartoe Casa Bela Moura behoort, staat bekend om haar pottenbakkerijen. Die vind je niet meer in het oude dorpje, maar liggen verspreid langs de hoofdweg. Je kan er nog bijna alle weekdagen terecht voor een mooi souvenir en om de beschilderingen in blauwe en groene pasteltinten gade te slaan - of zelfs een eigen ontwerp te bestellen.

Ook een bezoekje waard zijn de vele leuke plaatsjes in de Algarve, zoals Silves, met haar Moors kasteel, de oude badplaats Caldas de Monchique, in de heuvels - waar je zeker eens van het "levenswater" moet drinken, Ferragudo, het oude dorpje bij het water waar de traditionele vissersbootjes nog voor de kade dobberen, het historische centrum van Faro, de vismarkt van Olhão en de lagunestranden, de jachthaven van Vilamoura - het St Tropez van de Algarve, Lagos, het gezellige stadje bij het water en de kaap van Sagres, het zogenaamde 'einde van de wereld'. Ga zeker ook eens met een lokale vissersboot, langs de mooie rotskust, baaitjes en grotten.

Bij uw terugkeer in de namiddag staat de koffie en vers gebak of een stuk fruit al voor u klaar, met een krant van de dag, in uw eigen taal.

Je zal merken dat de Algarve meer is dan alleen maar Zon, Zee en Zand ! Zo bereik je in een goed half uur de lagunes van de Ria Formosa (beschermd natuurgebied en rustplaats voor vele trekvogels, maar ook een thuis voor een van de grootste kolonies zeepaardjes ter wereld), de zoutpannen van Tavira (waar het “flor do sal”, één van de beste types zout, geproduceerd wordt) of de oude forten van Castro Marim, vlakbij de Spaanse grens. Rij je van hieruit noordwaarts, langsheen de Guadiana-rivier (de natuurlijke grens met Spanje), dan kom je na een tijdje in de Alentejo, het “Toscane van Portugal” met uitgestrekte vlaktes, ontelbare olijfboomgaarden, kurkeik-plantages en wijngaarden. Het historische stadje Mertola is hier een bezoekje waard, waarna je via een bezoek aan Beja (de oude hoofdstad van de Alentejo) terug naar de Algarve kan rijden. Ook Sevilla en Lissabon liggen binnen bereik (goed 2 uur rijden).

Sedert enkele jaren is de Algarve ook bekend geraakt voor haar lekkere wijnen. Een aantal domeinen zijn te bezoeken, waaronder dat van Sir Cliff Richard (ja, die van “congratulations & celebrations”). Klik hier voor een overzicht van de wijnen van de hele Algarve en hier voor de wijnen uit de gemeente Silves (op enkele minuten van Casa Bela Moura).

Meer info over de kurk-route vind je hier.
 
 
Newsletter / last minute - promoties